Medicatie toediening

Zoek je een betrouwbare, ervaren thuisverpleegkundige voor hulp bij medicatie toediening in de omgeving van Herenthout en Herentals? Vertrouw dan op Marc Van Kerckhoven en zijn team.

Dankzij zijn jarenlange ervaring kent thuisverpleger Marc de specifieke behoeften, noden of kwetsuren van patiënten als geen ander en weet hij hoe je daar best bij te assisteren. Je kan ook voor wondzorg, hygiënische zorgen en andere vormen van thuisverpleging in de regio Herenthout en Herentals beroep doen op thuisverpleger Van Kerckhoven.

Heb je vragen omtrent medicatie toediening of andere diensten van onze thuisverpleging regio Herenthout en Herentals? Twijfel dan zeker niet ons te contacteren voor meer info en een antwoord op al je vragen.

Over thuisverpleging Van Kerckhoven Herenthout

Wij werken voor alle mutualiteiten en volgens het derde betalerssysteem.
Dat wil zeggen dat de betaling van je zorgen rechtstreeks via je ziekenfonds gebeurt en je geen geld in huis hoeft te hebben.

Wij komen aan huis voor alle verpleegkundige verstrekkingen. Het enige wat je nodig hebt, is een doktersvoorschrift en een klevertje van de mutualiteit.

Wij komen 7 op 7 dagen bij u langs.

Hulp bij medicatie toediening: Wanneer?

Lukt het je niet om zelf je medicatie voor te bereiden of toe te dienen? Dan helpen we je hier graag mee. Thuisverpleging Van Kerckhoven helpt je graag op weg, zodat je indien mogelijk zelf je medicatie kan voorbereiden en innemen.

Verschillende diensten medicatie toediening

Klaarzetten en toedienen van medicatie

Hulp bij het klaarzetten van de medicatie kan zonder medisch voorschrift.

Inspuitingen

  • Subcutane inspuitingen (net onder de opperhuid)
  • Intramusculaire inspuitingen (in de spier)
  • Port-a-cath (poortkatheter)

Het kan hierbij gaan om:

  • Insulinetherapie (suikerziekte)
  • Anticoagulantia of bloedverdunner
  • Fertiliteitsbehandeling
  • Pijn- of ontstekingsremmers
  • ...

Plaatsen en toezicht van infuustherapie

Via een naald en lange lijn worden noodzakelijke vloeistoffen in een bloedvat, onder de huid of via een lichaamsholte, bijvoorbeeld de neus, toegediend. Infuustherapie wordt onder meer gebruikt bij vochttoediening, pijnbestrijding, totale parenterale voeding.

Pijnpomp

Moet je medicatie nemen omwille van chronische pijn via een pijnpomp?
Dan ondersteunen en helpen we je extra bij de voorbereiding en toediening van medicatie in nauw overleg met je huisarts.

Medicatie laten toedienen?

Ben je op zoek naar een ervaren en professionele thuisverpleegkundige voor medicatie toediening, wondzorg of andere hygiënische zorgen in de omgeving Herenthout en Herentals? Twijfel dan niet contact op te nemen. Geheel vrijblijvend.